Algemeen
27/03/2020 7.251 weergaven

Risk free bets: risicoloos inzetten op voetbal!

Keer op keer bereid je je weer nauwkeurig voor op je voetbalweddenschappen. Hoewel je de touwtjes daarmee enigszins in handen houdt, blijft er altijd een risico over. Want hoe goed je je ook in de teams, hun speelwijze en gemiddelde doelsaldo verdiept, bij elke weddenschap is er een kans dat je je inzet verliest. Dat geldt zelfs voor weddenschappen die op papier gemakkelijk te winnen zijn. In de wereld van het voetbalwedden is er nu eenmaal geen zekerheid. Al kom je met een risk free bet wel dicht in de buurt. Bookmakers vinden regelmatig momenten waarop ze gokkers verrassen met zo’n risicovrije weddenschap. De start van het EK voetbal of de klassieker tussen Ajax en Feyenoord: het kan je zomaar een risk free bet opleveren. Misschien krijg jij binnenkort wel de kans om risicoloos in te zetten op voetbal! 

Het beste van twee werelden met de risk free bet

Online bookmakers werken graag met allerlei bonusacties. Tussen al die welkomstbonussen, stortingsbonussen, gratis weddenschappen en no deposit bonussen staat ook de risicovrije weddenschap. De risk free bet doet precies wat hij belooft. Met deze weddenschap loop je namelijk geen enkel risico, aangezien je je inzet nooit kwijt kunt raken. Wedden met een risk free bet begint zoals elke andere voetbalweddenschap. Je zoekt een mooie wedstrijd uit, bekijkt de wedopties én je verdiept je in de statistieken en quoteringen. Pak wel even de bonusvoorwaarden mee, want het kan gebeuren dat de bookmaker bepaalde restricties stelt. Zodra je de perfecte weddenschap hebt gevonden, is het tijd om de inzet te bepalen. Inderdaad, die risicovrije weddenschap betaal je gewoon uit eigen zak. Hiermee onderscheidt de risk free bet zich meteen van de populaire free bet. Je hoeft je gelukkig geen zorgen te maken dat je die inzet verliest. Komt je voorspelling niet uit, dan stort de bookmaker de inzet namelijk gewoon weer terug. Je kunt dus echt even risicoloos wedden op voetbal. Heb je wel de juiste voorspelling op je wedbriefje staan? In dat geval merk je amper iets van die risicoloze weddenschap. Want net als bij elke andere voetbalweddenschap krijg je de winst vanzelf in je spelersaccount gestort. De risk free bet biedt je het beste van twee werelden: óf je maakt winst óf je krijgt je inzet terug zodat je het opnieuw kunt proberen. Zo zie je maar, risicoloos wedden is echt zo slecht nog niet…

Risicovrij wedden op El Clásico, de bekerfinale en meer

Een risicovrije weddenschap kan op verschillende momenten door de bookmaker worden ingezet. Wil het online gokbedrijf een bepaalde voetbalcompetitie of -wedstrijd extra in het zonnetje zetten? De risk free bet wordt dan al snel tevoorschijn gehaald. Als de razendspannende Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona op het programma staat, willen veel wedkantoren toch iets extra’s doen. Ook de finale van de KNVB Beker kan voor een bookmaker reden zijn om wedders te verleiden met een risicovrije weddenschap. Want zeg nu zelf… de kans dat je aan het wedden slaat, neemt meteen toe als er een risk free bet op je staat te wachten. En gelijk heb je! Verliezen doe je sowieso niet, al hoop je natuurlijk stiekem dat die risicovrije weddenschap je gewoon de winst oplevert. 

‘Risicovrij’ wedden als 0-0 een reële optie is

Voor de meeste risicovrije weddenschappen maakt het weinig uit hoe een wedstrijd verloopt. Misschien kijk je naar een spectaculaire voetbalmatch waarin het ene na het andere doelpunt valt. Maar lang niet elke wedstrijd levert zoveel mooie moment op. Je kunt je geld ook hebben ingezet op een duel die maar geen echt duel wil worden. De teams zetten vooral in op de verdediging en niet verliezen lijkt het enige doel te zijn. Er zijn genoeg dagen waarop je baalt dat je geld hebt ingezet op een wedstrijd die uiteindelijk behoorlijk saai blijkt te zijn. Al baal je meteen een stuk minder als er een variant op de risicovrije weddenschap aan deze wedstrijd is gekoppeld. De risk free bet is namelijk een populair middel om die saaie 0-0 eindstand tegen te gaan. Tenminste, wat je weddenschap betreft. Is er na het eindsignaal van de scheidsrechter geen doelpunt gevallen, dan krijg je je inzet gewoon terug. Je weddenschap is niet helemaal risicovrij, maar het risico neemt wel flink af. Opeens zijn die wedstrijden interessant waarbij de elftallen aan elkaar gewaagd zijn en een 0-0 eindstand een reële optie is. 

Risicoloos kennismaken met live voetbalwedden

Bookmakers denken altijd goed na over de bonussen die ze uitdelen. Je komt daardoor zelden een bonusactie tegen die zonder achterliggende gedachte online is gezet. De risk free bet is gewoon een heel slim middel om wedders een bepaalde richting op te sturen, bijvoorbeeld om het live voetbalwedden te promoten. Zo kan er zomaar een risicovrije live weddenschap jouw kant opkomen nadat je een aantal pre-match weddenschappen hebt geplaatst. Het doel van die risk free bet is om jou kennis te laten maken met de vele live weddenschappen die de bookmaker aanbiedt. Live wedden vraagt om een heel andere benadering dan pre-match wedden op voetbal. Het draait erom dat je snel reageert op de actuele situatie op het voetbalveld. De juiste timing kan je weddenschap zelfs maken of breken. Live wedden is intensief en vergt je volle concentratie. Er zijn daardoor genoeg spelers die de overstap van pre-match naar live wedden niet zo snel durven maken. Een risicovrije weddenschap werkt dan behoorlijk drempelverlagend. Toch is die risk free bet niet alleen bedoeld voor spelers die nog nooit kennis hebben gemaakt met live wedden. Ook andere voetbalwedders kunnen volop profiteren van deze actie van de bookmaker. 

Risicovrij je eerste mobiele weddenschap in

Er valt heel wat te promoten door de bookmakers. Wat te denken van het mobiele platform? Er is veel tijd en geld gestoken in de ontwikkeling ervan, dus doen ze er alles aan om meer spelers naar hun mobiele app te trekken. Een risicovrije weddenschap kan je gemakkelijk over de streep trekken om die app toch eens te downloaden. Je krijgt vervolgens één kans om zonder enig risico te wedden. Eén kans is misschien niet veel, maar het is wel genoeg om te ervaren hoe het is om via je smartphone of tablet te wedden. Misschien ontdek je vanzelf dat de flexibiliteit van mobiel wedden eigenlijk heel prettig is. Dankzij de bookmakers-app kun je altijd en overal je weddenschappen plaatsen. In de trein, op het terras, in de pauze op je werk of ’s avonds laat vlak voor je gaat slapen… dit zijn allemaal momenten waarop je nog snel een voorspelling kunt doorgeven. De mobiele app geeft je die mogelijkheid. De risicovrije weddenschap is in dit geval echt bedoeld voor wedders die voor het eerst via hun mobiel een voorspelling doorgeven. Heb je de app na een tijdje gedeletet en wil je nu opnieuw een poging wagen, dan heb je pech. De bookmaker weet precies wie nog recht heeft op die risk free bet en wie niet.

Het is tijd om je doel te bepalen

Een weddenschap waarbij je geen enkel risico loopt: dat vraagt gewoon om een strategische benadering. Natuurlijk, je kunt ervoor kiezen om je op de eerste de beste interessante weddenschap te storten. Maar je kunt die risk free bet ook wat slimmer inzetten. Als de bonusvoorwaarden dat tenminste toelaten. Dit is namelijk een mooie kans om eens een andere wedstrategie uit te proberen. Of laat de competities en wedopties waar je normaal gesproken voor kiest, eens links liggen. De voetbalwereld is groter dan dat. Voordat je een risk free bet aangaat, is het verstandig om je doel te bepalen. Gebruik je die risicovrije weddenschap om een nieuwe wedstrategie uit te proberen, zoals bijvoorbeeld de 79e minuut strategie? Of ben je gewoon benieuwd of mobiel wedden iets voor jou is? Bevalt het niet, dan is er nog niets aan de hand. Een risk free bet geeft je gewoon de vrijheid die soms nodig is om je als voetbalwedder te ontwikkelen. 

Let op de bonusvoorwaarden van de risk free bet

Vrijwel elke bonusactie van de bookmakers komt met een aantal bonusvoorwaarden. Ook de risicovrije weddenschap ontkomt hier niet aan. Het verschilt per bookmaker en per risk free bet wat die voorwaarden precies zijn. Lees je dus altijd even in voordat je enthousiast op zoek gaat naar een mooie voetbalweddenschap. Je kunt er sowieso van uitgaan dat er een maximale inzet geldt voor alle risicovrije weddenschappen die de bookmaker online heeft staan. Meestal gaat het om bedragen van 5 à 10 euro. Wil je toch meer inzetten, dan kun je dat risicovrij wedden wel vergeten. Denk dus goed na waar je die risk free bet voor wilt gebruiken. In sommige gevallen is er overigens geen vrije keuze. Risicovrije weddenschappen richten zich regelmatig op bepaalde competities, clubs of op bepaalde wedtypes. Al hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Zelfs als je maar weinig weet van de voetbalcompetitie die voor je op het scherm staat, kun je gewoon een gokje wagen. Je loopt immers geen enkel risico dat je de inzet verliest. Wil jij geen enkele risicovrije weddenschap mislopen? Houd dan de promotiepagina óf de sociale kanalen van de bookmaker in de gaten.

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers