Speluitleg
22/03/20205.777 weergaven

Correcte score: wedden op de juiste uitslag

De uitslag van een wedstrijd zegt veel over de 90 minuten speeltijd die achter ons liggen. Een 7-1 overwinning voor Feyenoord geeft wel aan dan NAC in deze bekerwedstrijd vele maten te klein was. Een wedstrijd waarin Juventus met 1-2 van Napoli verliest, laat juist zien dat dit een zwaarbevochten duel was. Een duel dat de fans van Juventus zelfs flink teleurgesteld achterlaat. In principe draait het in het voetbal alleen om de winst. Maar er zijn wel doelpunten nodig om die winst binnen te halen. Met een correcte score weddenschap laat je zien dat je verder kijkt dan naar winst of verlies alleen. Sterker nog, je denkt precies te weten hoe de wedstrijd verloopt en welke stand er aan het einde van de wedstrijd op het scorebord staat. De bookmakers belonen je flink voor het lef dat je toont. Wedden op de correcte score kan namelijk heel lucratief zijn bij een juiste voorspelling!  

De eindstand: een belangrijke factor in het voetbal

In elke voetbalcompetitie levert een gewonnen wedstrijd drie punten op, ongeacht of een ploeg dominant was of de overwinning met de hakken over de sloot werd binnengehaald. Het doelsaldo kan aan het einde van de competitie nog een rol spelen als twee clubs op hetzelfde puntenaantal uitkomen. Toch gaan er genoeg seizoenen voorbij waarin dit geen doorslaggevende factor is. Ondanks dat het doelsaldo een stuk minder belangrijk is dan de overwinning zelf, juichen de fans flink als er één, twee, drie of zelfs vier doelpunten vallen. Een 4-1 wordt net zo enthousiast gevierd als een 3-1. De exacte eindstand kan ook belangrijk zijn voor de teams die verliezen. Als de hekkensluiter van de Premier League met ‘slechts’ 1-0 van het grote Manchester City verliest, dan is de club ongetwijfeld tevreden. Dat goede gevoel verdwijnt als ze echt van het veld worden geveegd. Dit levert maar één conclusie op: de eindstand is belangrijk voor iedereen die bij de wedstrijd betrokken is. 

Top bookmakers voor wedden op correcte score:

Weet jij hoe de clubs zich tot elkaar verhouden?

Kies je voor een correcte score weddenschap, dan ben je volledig gefocust op het moment dat de wedstrijd ten einde komt. Het draait namelijk maar om één ding, en dat is de exacte eindstand. Geloof je in een wedstrijd die een echte winnaar oplevert, dan zet je misschien in op 1-0, 3-0, 1-2 of 0-2. Een gelijkspel is natuurlijk ook een mogelijkheid. Blijft de wedstrijd doelpuntloos of verwacht je eerder een 1-1 of een 2-2? Bij deze weddenschap ben je dus niet alleen geïnteresseerd in de vraag wie er wint. Het aantal doelpunten is minstens zo belangrijk. Hiermee vormt dit wedtype de perfecte combinatie van een 1x2 weddenschap en het wedden op het aantal doelpunten. Er schuilt wel een groot gevaar in de correcte score weddenschap. Je moet de eindstand precies goed hebben; één doelpunt kan dus al het verschil maken tussen winst en verlies. 

De spanning stijgt met een correcte score weddenschap

Wedden op voetbal brengt altijd spanning met zich mee. Maar de ene weddenschap is wel een stukje zenuwslopender dan de andere. De correcte score is echt zo’n weddenschap waarbij je 90 minuten lang op het puntje van je stoel zit. Dat geldt zelfs voor wedstrijden waarbij er een duidelijke winnaar uit de bus komt. Staat het 3-1 voor Real Madrid en blijft de ploeg maar druk zetten? Met een 4-1 op de wedbriefje kunt je niet anders dan elke goede actie van de Koninklijke vol enthousiasme toejuichen. Het is immers te hopen dat dat laatste doelpunt nog valt. Heb je een eindstand van 3-1 voorspeld, dan krijg je het ongetwijfeld benauwd als de aanvalslinie van Real optrekt richting het doel van de tegenstander. Een keeper die net misgrijpt kan er zomaar voor zorgen dat die overwinning alsnog uit je handen glipt. Je wint immers alleen als de exacte eindstand op je wedbriefje staat. 

De quoteringen stijgen snel met een correcte score weddenschap

Je neemt best wat risico als je kiest voor een correcte score weddenschap. Je verwacht komend weekend misschien een ruime overwinning voor Ajax, maar wordt het 2-0, 3-0 of toch 3-1? Wat dat betreft geeft een 1x2 weddenschap veel meer zekerheid. Al is dat relatief, want ook Ajax kan tijdens een slechte dag gewoon van een club als FC Groningen verliezen. Bovendien draait het in de wereld van het voetbalwedden niet om zekerheid. Je moet soms risico durven nemen om je bankroll te laten stijgen. En een correcte score weddenschap is financieel gezien gewoon heel aantrekkelijk wanneer je erin slaagt te winnen.

Met een correcte score weddenschap heb je een uitdagende variant van de 1x2 weddenschap te pakken. Het is dan ook interessant om te kijken wat er met de quoteringen gebeurt als je die 1x2 weddenschap inruilt voor de correcte score. Stel je focust je volledig op de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund. Deze twee topclubs zijn zeker aan elkaar gewaagd, al heeft PSG natuurlijk het voordeel van een thuiswedstrijd.

Bij een 1x2 weddenschap levert dit de volgende quoteringen op: 1.84 (1), 4.20 (x) en 3.70 (2). Die quoteringen stijgen flink als je de correcte score invoert. Een 1-0 levert bijvoorbeeld veertien keer je inzet op, terwijl een 2-0 goed is voor een quotering van 12.50. Een 2-1 overwinning voor Paris Saint-Germain is volgens de bookmaker de meest logische uitslag. Deze voorspelling levert je nog steeds meer dan acht keer de inzet op. Met dit soort hoge quoteringen krijg je meteen zin om je eerste correcte score weddenschap te plaatsen. 

Voorbereiding is essentieel

Het winnen van een correcte score weddenschap is nog niet zo eenvoudig. Natuurlijk heb je wel een idee van het niveauverschil van de ploegen en ieder scoringskansen. Maar als je alleen op basis van die kennis een voorspelling doorgeeft, dan is de kans gewoon groot dat je de weddenschap verliest. Een correcte score weddenschap vraagt echt om een nauwkeurige voorbereiding. Net als bij een 1x2 weddenschap moet je weten hoe de krachtsverhoudingen op het veld liggen. Is er één duidelijke favoriet of liggen de clubs qua niveau en speelstijl vrij dicht bij elkaar? En net als bij een doelpuntweddenschap kijk je in de statistieken bij het scoringsvermogen van de clubs. De ene ploeg neemt snel genoegen met een 1-0 of 2-1, terwijl een ander elftal altijd tot het eind van de wedstrijd door blijft knokken in de hoop op een extra doelpunt.

Bij het voorspellen van de correcte eindstand is het essentieel dat je een goed beeld krijgt van de wedstrijd waar je op wedt. De onderlinge wedstrijden uit het verleden bieden daarbij waardevolle informatie. Hier kun je zien of die ene topclub misschien lastig tot scoren komt, simpelweg omdat deze tegenstander vol inzet op de verdediging. Een 1-0 is dan heel reëel, ook al liggen de clubs qua niveau veel verder uit elkaar. In de lijst met voorgaande duels staat nog meer belangrijke informatie. Zo zie je in één oogopslag staan welke uitslagen het meeste voorkomen. Van die informatie kun je vervolgens handig gebruikmaken wanneer je inzet op de eindstand van de wedstrijd. 

Live wedden op de juiste eindstand met correcte score

In de 90 minuten die een wedstrijd duurt, kan er veel gebeuren. Een onverwachte penalty in het eerste kwartier van de wedstrijd zorgt er misschien wel voor dat de underdog geheel onverwacht op voorsprong komt. Daar sta je dan met je 2-0 overwinning die je had toegekend aan de grote favoriet. Met dat ene vroege doelpunt is je weddenschap meteen verloren. Zelfs als ‘jouw’ club nog twee keer scoort, valt er voor jou niets meer te winnen. Wil je de winkansen vergroten en vind je het niet erg dat de quoteringen daardoor iets naar beneden gaan? Ga dan voor een live weddenschap in plaats van een pre-match weddenschap. Hierbij kun je in alle rust even kijken hoe het duel verloopt voordat je de eindstand doorgeeft. Met een live weddenschap voorkom je dat de kans op winst in de eerste minuten van de wedstrijd al is verkeken. En dat niet alleen, want je kunt ook in alle rust kijken hoe de verhoudingen tussen de clubs liggen. Als beide elftallen zich vol overgave op de wedstrijd storten, kan het zomaar gebeuren dat er flink gescoord wordt. Zie je twee teams die afwachtend zijn, dan zullen de getallen op het scorebord niet zo snel oplopen.

Bij live wedden op voetbal is het wel de kunst om goed te timen. Wanneer je wacht tot de laatste 10 minuten zijn aangebroken, kun je die hoge quoteringen wel vergeten. Terwijl die juist zo kenmerkend zijn voor de correcte score weddenschap.

Zet je vroeg in, dan loop je juist het risico dat een tegengoal vroegtijdig roet in het eten gooit. Gelukkig heb je bij een live weddenschap nog wel een ontsnappingsmogelijkheid. Veel bookmakers hebben inmiddels de cash-out functie in hun platform geïntegreerd, en daar kun je dankbaar gebruik van maken. Sta je op winst en blijft één van de team volop richting het doel gaan? Met een cash-out verzeker je jezelf van de winst, zelfs als dat ene doelpunt teveel toch nog valt.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Beginners handleiding

Speluitleg
09/02/2023

Wat is Draw No Bet?

Speluitleg
19/04/2024

Wat is Live Wedden op Voetbal?

Speluitleg
22/02/2023

De beste Online Bookmakers