Speluitleg
15/05/201915.116 weergaven

Wat is een Combi-bet?

Vrijwel iedere bookmaker biedt spelers de mogelijkheid tot het plaatsen van een Combi-bet. De term Combi-bet staat simpel gezegd voor een combinatie weddenschap. Een combinatie weddenschap biedt spelers de mogelijkheid om met één weddenschap op meerdere voetbalwedstrijden tegelijkertijd te wedden. Deze wedstrijden worden gebundeld in één weddenschap: de zogeheten Combi-bet! Je plaatst dus één weddenschap op meerdere voetbalwedstrijden, waarop je potentiële gewonnen bedrag met slechts 1 inzet veel hoger ligt.

Voordelen van Combi-bet

Het plaatsen van een combinatie weddenschap biedt jou als speler een aantal grote voordelen. Je hoeft als speler slechts één weddenschap aan te gaan, waarbij je de keuze hebt om meerdere voetbalwedstrijden te selecteren. Hierbij geniet je als speler met slechts één weddenschap van een vele malen hogere uitkering aan Odds. Dit komt omdat de totaal waarde van de geselecteerde voetbalwedstrijden automatisch door de bookmaker bij een Combi-bet opnieuw wordt berekend en opgeteld. Door het optellen van de Odds wordt de potentiële uitbetaling bij de bookmaker aanzienlijk verhoogd.

Combi voetbalweddenschappen

Een extra pluspunt bij het plaatsen van een Combi-bet is dat in veel gevallen de quotering over de Combi weddenschap extra wordt verhoogd. Je gekozen voetbalwedstrijden zijn gecombineerd dus meer waard! Veel spelers kiezen, mede door de veilige keuze veelal voor sterke voetbalteams bij het plaatsen van een gecombineerde weddenschap. De quoteringen bij dit soort sterke team zijn op zichzelf vaak erg laag. Dit komt omdat de verwachte uitkomst door bookies goed te voorspelling is. Een wedstrijd die goed te voorspellen is, krijgt vrijwel altijd een lage quotering van de bookmakers. Door het plaatsen van een Combi-bet met meerdere sterke voetbalteams, geeft deze gecombineerde weddenschap bij elkaar opgeteld een totale waarde welke een leuk geld bedrag oplevert. Een Combi-bet is bij dit soort wedstrijden uitermate geschikt voor een hoge uitbetaling met slechts één enkele inzet. Dit betekent dat je maar 1 keer hoeft in te zetten, om toch op meerdere voetbalwedstrijden een leuke winst te pakken.

Nadelen van een Combi-bet

Er zitten ook nadelen aan het plaatsen van een Combi-bet! Verliest er namelijk één van jou gekozen teams in je geplaatste Combi-bet, dan verlies je vervolgens je volledige weddenschap. Houd hier dus wel altijd rekening mee! Het kan bijvoorbeeld pijnlijk zijn wanneer je een Combi-bet verliest omdat één van de gekozen teams tegen alle verwachtingen in gelijk speelt, waarbij jij in je Combi-bet een winst voor het team voorspelt had. Vind je wedden via Combi-bets toch te risicovol? Kies dan voor een veiligere optie: voetbal wedden via een Single-bet. Een Single-bet geeft jou de mogelijkheid om slechts op één enkele voetbalwedstrijd in te zetten.

Plaats je meerdere Single-bets, dan staat iedere Single-bet weddenschap (iedere voetbalwedstrijd dus) geheel op zichzelf. Je kunt je dus veroorloven om één van deze Single-bets te verliezen wanneer je meerdere weddenschappen geplaatst hebt. Al heeft een Single-bet als groot nadeel ten opzichte van de Combi-bet dat op iedere losse weddenschap apart ingezet dient te worden. Je hebt dus een groter budget nodig om mee te kunnen wedden. Wedden op voetbal door het plaatsen van een Combi-bet biedt zeker kansen om relatief eenvoudig met een lage inzet een aanzienlijk geldbedrag te winnen. Onthoud alleen goed in je achterhoofd bij het plaatsen van een Combi-bet: De gekozen voetbalwedstrijden in jouw Combi-bet moeten allemaal juist voorspelt zijn om deze gecombineerde weddenschap ook echt daadwerkelijk te winnen.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Beginners handleiding

Speluitleg
09/02/2023

Wat is Draw No Bet?

Speluitleg
19/04/2024

Wat is Live Wedden op Voetbal?

Speluitleg
22/02/2023

De beste Online Bookmakers