Dit zijn de populairste soorten voetbalweddenschappen

Details
Geplaatst op: 15 mrt 2020
In categorie: Algemeen
Gelezen: 2955 keer
Dit artikel delen:

Er is geen enkele sport waarbij er zoveel verschillende wedopties zijn als bij het voetbal. Kijk je graag naar het grote geheel, dan kun je bijvoorbeeld inzetten op de landskampioenen van dit seizoen. Welke club wordt kampioen van Nederland, Engeland, Duitsland of Italië? Of zet je geld in op de topscorers van de Europese competities. Dit soort outright weddenschappen houden het hele voetbalseizoen spannend. Wie zich liever op de wekelijkse wedstrijden richt, krijgt al helemaal een lange lijst met voetbalweddenschappen voorgeschoteld. Wedden op de eindstand, het aantal doelpunten, de eerste doelpuntenmaker of het moment van scoren: het is allemaal mogelijk als je online wedt bij een bookmaker. 

Wedden op de winnaar met een 1×2 of correcte score weddenschap

Als echte voetbalfan zie je graag een mooie wedstrijd. Maar ongeacht hoe hard de teams strijden en hoeveel indrukwekkende acties er te zien zijn, uiteindelijk draait het toch om de stand die er na 90 minuten op het scorebord staat. Er zijn heel wat weddenschappen waarbij je je richt op de winnaar van de wedstrijd. Zo is er natuurlijk de 1×2 weddenschap. Deze voetbalweddenschap biedt drie keuzes: wint de thuisploeg (1), komt er een gelijkspel (x) of gaat de bezoekende club er met de overwinning vandoor (2)? Het doet er niet toe hoe de wedstrijd verloopt en hoeveel er gescoord wordt. Met een 1×2 weddenschap ben je alleen geïnteresseerd in de winnaar van de wedstrijd. Dat is wel anders wanneer je een correcte score weddenschap aangaat. Een 2-1 betekent misschien dat je wint, terwijl een 3-1 ervoor zorgt dat jouw inzet verloren gaat. Eén doelpunt maakt dus echt het verschil. Door het extra risico dat je neemt, liggen de quoteringen bij een correcte score een stuk hoger dan bij een 1×2 weddenschap. 

Verminder het risico met een Dubbele Kans of Draw No Bet

Er staan heel wat voetbalwedstrijden op het programma waarbij de clubs sterk aan elkaar gewaagd zijn. Het is dan lastig om de correcte score te voorspellen, en zelfs een 1×2 weddenschap wordt al een hele uitdaging. Gelukkig bestaan er wedtypes waarmee je de kans op verlies gemakkelijk kunt verlagen. De Draw No Bet bet weddenschap is daar een perfect voorbeeld van. Waar er bij een gewone 1×2 weddenschap theoretisch gezien een 66% kans is dat je verliest, is dat bij een Draw No Bet slechts 50%. Dat komt doordat de gelijkspeloptie is verdwenen. Bij een Draw No Bet kun je alleen geld inzetten op een overwinning voor één van de twee clubs. Komt er toch een gelijkspel, dan krijg je de inzet gewoon terug. Je wint niets, maar je verliest ook niet.

Een Dubbele Kans weddenschap is minstens zo interessant voor voetbalwedders die graag enigszins op veilig spelen. Ook hier vormt de 1×2 weddenschap de basis. De naam ‘Dubbele Kans weddenschap’ geeft al aan dat je twee kansen hebt om te winnen. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op een overwinning voor de thuisclub (1) én op een gelijkspel (x). Je weet immers maar nooit hoe de wedstrijd verloopt. 

Richt je op de doelpunten in de wedstrijd

Veel voetbalwedders richten zich graag op de einduitslag van een wedstrijd. Al zijn de doelpuntweddenschappen net zo populair. Doelpuntweddenschappen zijn er in allerlei varianten. Voorspel bijvoorbeeld het exacte aantal goals in de wedstrijd. Het doet er niet toe of het 3-0, 2-1 of toch 1-2 wordt, zolang het getal drie maar op je wedbriefje staat. Als alternatief kun je je richten op het aantal doelpunten dat door één club of in één helft wordt gemaakt. En wat te denken van de speler die het eerste of juist het laatste doelpunt scoort? Er is maar één naam nodig om deze weddenschap te winnen. Maar met 22 mensen op het veld valt het nog niet mee om daar de juiste naam uit te filteren. Natuurlijk, het zijn vooral de spitsen waarop je je aandacht richt. Toch blijven er dan meerdere namen over van spelers die kunnen scoren. Een analyse van de speelstijl helpt je om een goede beslissing te nemen. Welke spitsen storten zich vanaf de eerste minuut vol overgave op de wedstrijd en wie komen vaak in de tweede helft pas lekker op gang? Misschien zit er zelfs een speler op de bank die vaak in de laatste 20 minuten invalt en dan meteen een grote scoringskans heeft.

Doelpuntweddenschappen hoeven niet altijd zo ingewikkeld te zijn. Wedden op de anytime goalscorer is bijvoorbeeld al een stukje eenvoudiger. Het gaat erom dat je de naam doorgeeft van een speler die op enig moment in de wedstrijd scoort. Het maakt niet uit of het om het eerste, tweede of laatste doelpunt gaat. Een ander populair wedtype is Both Teams to Score. De bookmaker hoeft voor deze weddenschap alleen maar een ‘ja’ of ‘nee’ van je te krijgen. De vraag is simpel: komen beide elftallen tijdens de 90 minuten speeltijd tot scoren? 

Over/under weddenschappen in het voetbal

In de lange lijst met wedopties is heel wat ruimte gereserveerd voor over/under weddenschappen. Bij dit populaire wedtype kun je focussen op het aantal doelpunten, maar ook op het aantal corners of kaarten.

De norm is verreweg het belangrijkste element van de over/under weddenschap. Ben je geïnteresseerd in het aantal corners in een wedstrijd, dan zie je meteen meerdere van deze getallen staan. De norm staat op 8.5, 9.5, 10.5, 11.5, 12.5 en misschien zelfs 13.5. Het is aan jou om er één zo’n getal uit te kiezen en aan te geven of er meer (over) of minder (under) hoekschoppen worden gegeven dan de gestelde norm. Met een gemiddelde van ongeveer tien corners per competitiewedstrijd, lijkt het een goed idee om voor ‘over 8.5’ te kiezen. De kans is relatief groot dat je de weddenschap wint, zeker als er twee ploegen op het veld staan die hard strijden om de overwinning. Dat heeft natuurlijk wel invloed op de quoteringen. Een ‘over 10.5’ is qua winst meteen een heel stuk aantrekkelijker. Al is het dan wel hopen dat die bal vaak genoeg over de lijn van de verdedigende ploeg komt. 

Voorspel hoe de wedstrijd gaat verlopen

Een 1-0 voorsprong bij rust is een mooi begin, maar het zegt niets over situatie aan het eind van de wedstrijd. Na 90 minuten spelen kan er zomaar een 1-1 of zelfs een 1-2 op het scorebord staan. Het is lastig om vooraf exact te voorspellen hoe een voetbalwedstrijd verloopt. Toch kan het behoorlijk lucratief zijn als je de ploegen goed genoeg kunt inschatten voor een halftime/fulltime weddenschap. De naam van dit wedtype geeft al heel wat informatie prijs. Het is namelijk jouw taak om door te geven hoe de wedstrijd ervoor staat bij rust (halftime) én aan het einde van de speeltijd (fulltime). De exacte stand doet er niet toe, want de halftime/fulltime weddenschap baseert zich op de 1×2 weddenschap. Maar met twee meetmomenten binnen een wedstrijd neemt de kans toe dat je een foutje maakt.

Wed je graag live op het wedstrijdverloop, kijk dan naar het moment van het eerstvolgende doelpunt. Wanneer de druk wordt opgevoerd, neemt de kans op een doelpunt snel toe. Komt er in de komende minuut, komende 5 minuten of in de komende 10 minuten een goal? Met de juiste timing kun je flink wat geld overhouden aan deze weddenschap. 

Manipuleer de wedstrijd met een Asian of 3-Way handicap

In het rijtje met populaire voetbalweddenschappen hoort de handicapweddenschap zeker thuis. Er zijn twee bekende varianten: de Asian handicap en de 3-Way handicap. Hoewel beide wedopties van elkaar verschillen, lijken ze in de basis toch sterk op elkaar.

Bij handicapweddenschappen heb je de macht om een van de teams een virtuele voorsprong of achterstand te geven. Dat kan erg interessant zijn wanneer je geld in zet op een wedstrijd waarbij er een duidelijk niveauverschil zit tussen de twee elftallen die op het veld staan. Speelt Bayern München tegen een club uit de onderste regionen van de Bundesliga, dan kan het zomaar 3-0 of 4-0 worden. De vraag is of Bayern nog steeds wint als het de wedstrijd met een 0-2 of 0-3 achterstand begint. Die handicap maakt de wedstrijd in ieder geval een stuk spannender. Nu nog hopen dat het je ook een mooi winstbedrag oplevert. 

Single bet, combi bet of wordt het toch een systeemweddenschap?

Het aanbod bij de bookmakers is zo groot en gevarieerd dat er voor iedere voetbalwedder wel iets tussen zit. Natuurlijk zit je niet vast aan slechts één wedtype. De ene wedstrijd loont zich perfect voor een correcte score weddenschap, terwijl je bij een andere match liever wat meer op veilig speelt met een over/under weddenschap. Het maakt niet uit voor welke voetbalweddenschap je kiest. Zolang het om een losse weddenschap gaat, spreken we namelijk sowieso van een single bet of enkelvoudige weddenschap. Er kunnen meerdere van dit soort single bets op één wedbriefje staan. Het gaat erom dat al deze weddenschappen los van elkaar staan; de uitslag van de ene bet heeft dus geen invloed op de overige weddenschappen.

Bij wedden op voetbal denk je als eerste aan dit soort single bets. Maar zodra je je draai begint te vinden, is het interessant om ook naar die andere opties te kijken. We hebben het dan over combi bets en systeemweddenschappen. Bij beide wedtypen koppel je meerdere voorspellingen aan elkaar. De bookmaker beloont dit met extra hoge quoteringen. Bij een combi bet moet je alle voorspellingen goed hebben om te winnen. Een systeemweddenschap laat wat dat betreft wat meer ruimte over. Als een deel van de voorspellingen uitkomt, is dat al voldoende om winst te maken. Soms is het zo gek nog niet om enigszins op zeker te spelen.

Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën