Algemeen
18/10/201743.574 weergaven

Rijk worden met voetbalwedden? Met deze 9 tips kan het!

Wat zou jij doen als je veel geld wint? Misschien spaar je wel voor een nieuwe auto of heb je een groter huis op het oog. Of misschien zie je jezelf al heerlijk liggen in die hangmat aan een bounty-strand. Vanaf het moment dat je gaat wedden op voetbal, droom je stiekem van een mooi winstbedrag. Natuurlijk moet je reëel zijn. Als je per week hooguit een paar tientjes inzet, ga je nooit écht hoge bedragen winnen. Maar wanneer je wat meer risico durft te nemen, dan kan het winstbedrag toch lekker oplopen. Voetbalweddenschappen hebben een groot voordeel ten opzichte van gewone gokspellen. Want waar de geluksfactor een belangrijke rol speelt in het casino of bij een loterij, ben je bij een voetbalweddenschap grotendeels zelf verantwoordelijk voor de winst. Je verdiept je in de statistieken en laat je voetbalkennis los op de wedstrijden. Zo kom je vanzelf bij de perfecte weddenschap uit. En daar blijft het niet bij. Je denkt namelijk ook na over de inzet, het risico van de weddenschap en de hoogte van de quoteringen. Jij bepaalt, dus je hebt je lot in eigen handen. Wie serieus geld wil verdienen met voetbalwedden, moet op een gestructureerde manier te werk gaan. Met deze tips ben je alvast goed op weg naar je eerste kleine fortuin!

1 – Slim omgaan met je bankroll

Verwacht je in één klap rijk te worden met een voetbalweddenschap? Helaas moeten we je dan meteen uit de droom helpen. Het is gewoon niet verstandig om in één keer zoveel geld in te zetten dat een weddenschap direct (tien)duizenden euro’s oplevert. Natuurlijk, bij winst komt er een mooi geldbedrag op je rekening te staan. Maar het risico is gewoon te groot. Want hoe goed je je ook voorbereidt op een weddenschap, je kunt altijd verliezen. Dan ben je die hoge inzet echt kwijt. Succesvolle gokkers weten dat ze nooit onverantwoord grote risico’s moeten nemen. Bovendien richten ze de blik op de lange termijn en gaan ze dus niet voor snelle winst. Ze bouwen hun bankroll rustig op en gaan weloverwogen te werk. Iedere gokker kan deze strategie gebruiken, zelfs als je maar af en toe een weddenschap plaatst. Belangrijk is dat je duidelijke afspraken met jezelf maakt wat betreft de inzet en het gokbudget. Dit kunnen hele eenvoudige afspraken zijn. Zet per weddenschap bijvoorbeeld maximaal 5% van je totale bankroll in. Of deel je maandelijkse gokbudget op in kleine porties zodat je in het vuur van het spel nooit na hoeft te denken over de hoogte van je inzet. Slim omgaan met je bankroll, dat is waar het bij het voetbalwedden om draait. Op deze manier voorkom je dat je domme beslissingen neemt en je zorgvuldig opgebouwde bankroll meteen weer kwijt bent.
 

Rijk worden voetbalgokken 

2 - Negeer je emoties, volg je verstand

Je houdt je aan vaste afspraken wanneer je de inzet bij een weddenschap bepaalt. Maar dit is niet het enige moment waarop je je verstand boven je gevoel moet laten gaan. Voetbal is emotie, dat snappen we maar al te goed. Toch moet je die emotie los zien te laten zodra je aan het wedden gaat. De clichés zijn namelijk waar. Emotie is inderdaad een slechte raadgever en leidt bij het voetbalwedden vaak tot verlies. Zeker als je naar de langere termijn kijkt. Er zijn gelukkig genoeg hulpmiddelen die je helpen om je verstand te volgen. Vooral de statistieken zijn voor jou als gokker van levensbelang. Analyseer de voorgaande onderlinge duels en verdiep je in de speelstijl. Zo kom je vanzelf tot een goed onderbouwde weddenschap. Een extra tip: vermijd het wedden op clubs waar je hart ligt. Zelfs voor de meest ervaren gokkers is het dan lastig om het gevoel uit te schakelen.

3 - Resultaten uit het verleden zijn geen garantie…

Je hoeft echt geen uren te besteden aan het uitpluizen van de statistieken. Bovendien geldt: hoe vaker je voetbalstatistieken bestudeert, hoe makkelijker het is om de juiste informatie eruit te filteren. Er is dus geen enkele reden om zonder de juiste voorbereiding aan een weddenschap te beginnen. Ben je al regelmatig aan het wedden op de matches van FC Barcelona? Grote kans dat je precies weet waar de kracht van de Catalanen ligt. Toch moet je elke wedstrijd weer op dezelfde manier benaderen. Barcelona kan wel alle kwaliteiten in huis hebben, maar dat wil niet zeggen dat elke tegenstander even makkelijk is. En wat te denken van die ene topspits die de laatste weken gewoon niet zo in vorm is? Dat soort informatie kun je zomaar mislopen als je puur vertrouwt op de resultaten uit het verleden. Benader elke weddenschap dus als een nieuwe weddenschap en kijk opnieuw wat de statistieken je vertellen.

4 - Plaats weddenschappen bij meerdere bookies

Het grote doel bij het voetbalwedden is om een mooie bankroll op te bouwen. Dat lukt natuurlijk alleen als je veel weddenschappen wint. Een zorgvuldige analyse van de statistieken helpt je hierbij. Maar daarnaast kijk je ongetwijfeld ook naar de quoteringen die wordt aangeboden bij de diverse bookmakers. Hoe hoger deze zijn, hoe meer winst je maakt. Zo simpel is het. Wie zoveel mogelijk geld over wil houden aan de voetbalweddenschappen, mag niets verspillen. Dus… heb jij al een account bij meerdere bookmakers? Veel bookies bepalen zelf de quoteringen waardoor er gemakkelijk verschillen ontstaan. Deze verschillen zijn niet heel groot, maar op termijn gaat het toch om heel wat extra geld. Het is slim om bij twee of drie bookmakers te gaan wedden. Je kunt dan voor elke weddenschap de beste partij uitzoeken en zo selecteer je altijd de hoogste odds met wedden op voetbal.

5 - Ga voor de juiste balans tussen risico en winst

Over quoteringen gesproken… het is misschien verleidelijk om voor de hoge getallen te gaan. Quoteringen onder de 2.00 laat je automatisch links liggen. Ze leveren weinig op, dus waarom zou je daar je tijd en energie insteken? Jij kijkt liever naar weddenschappen waarbij je minimaal drie, vier of vijf keer je inzet terugkrijgt. Toch moet je daarbij voorzichtig te werk gaan. Bookmakers verwelkomen graag gokkers die risico durven nemen. Als de quoteringen bij een 1x2 weddenschap op 1.90 (1) tegen 6.50 (2) staan, dan is dat niet voor niets. De kans dat de bezoekende ploeg wint is volgens de bookmakers erg klein.

Voorkom onderschatting van de bookmakers

Voorkom onderschatting van de wedexperts bij de bookmakers. Want die hebben er zeker verstand van. De kans op dat hoge winstbedrag eindigt dus hoogstwaarschijnlijk in een verloren weddenschap, wanneer je te hard van stapel loopt. Laat je daarom niet te snel verleiden door hoge quoteringen, maar ga op zoek naar een goede balans tussen risico en winst. Dat betekent dat je soms genoegen moet nemen met iets minder hoge winstbedragen dan je eigenlijk zou willen.

Voetbalgokken kantoorruimte

6 - Slimme manieren om de winst te verhogen

De quoteringen bij de bookmaker zijn gebaseerd op een single bet, oftewel een enkelvoudige weddenschap. De regels bij zo’n single bet zijn helder. Je gaat één weddenschap aan en deze win je óf verlies je. Hopelijk maak je winst, maar met een verkeerde voorspelling ben je gewoon je inzet kwijt. Het is natuurlijk bekend dat bookmakers risico’s belonen. Aangezien je meer risico neemt als je weddenschappen combineert, levert een combi bet dus automatisch meer winst op. Bij zo’n combi bet ga je twee, drie, vier of meer weddenschappen tegelijk aan. Elke voorspelling moet uitkomen, anders gaat de inzet op je wedbriefje verloren. Daar staat wel iets moois tegenover. De quoteringen van alle gecombineerde weddenschappen worden namelijk met elkaar vermenigvuldig. Het potentiële winstbedrag kan zo snel opleveren. Het voordeel van een combi bet is dat je zelf de controle houdt. Jij beslist hoeveel weddenschappen je aan het wedformulier toevoegt én je hoeveel risico je neemt. Wanneer je meerdere weddenschappen met lage quoteringen combineert, speel je redelijk of safe. En dat terwijl je gewoon profiteert van die extra hoge winst. Vind je een combi bet toch te risicovol? Kijk dan uit naar weddenschappen met verhoogde quoteringen. Bookmakers bieden dit vaak aan als een soort promotieactie. Wed je op een bepaalde wedstrijd of competitie, dan zie je hogere quoteringen staan dan je op basis van de statistieken verwacht. Meer winst dus, terwijl het risico gelijk blijft.

7 – De bekendste competities zijn niet altijd het meest winstgevend

Grote voetbaltoernooien zijn goed voor veel weddenschappen. Ook de meest prestigieuze voetbalcompetities van het Europese continent kunnen elke week op veel gokkers rekenen. Wie wil er nu niet gaan wedden op de ontknoping in de Premier League of op de finale van de Champions League? Als je wedt voor de extra spanning, dan horen dit soort wedstrijden zeker op je lijstje met favorieten thuis. Heb je als doel om een zo groot mogelijk fortuin te vergaren met je weddenschappen, dan is het juist verstandig om ook eens verder te kijken. Bij de populairste voetbaltoernooien en -competities is er maar weinig value te vinden. Bookmakers weten precies hoe de clubs presteren en kunnen de kansen goed inschatten. Bovendien komen de gokkers tóch wel op deze weddenschappen af. De bookies hoeven ze niet te stimuleren met extra hoge quoteringen. Bij lagere divisies en kleinere competities ligt dat anders. De odds compilers (zij die de quoteringen bepalen) hebben vaak minder kennis van de voetbalcompetitie uit bijvoorbeeld Roemenië of Qatar. Doordat er vanuit de gokkers ook minder interesse is in dit soort competities, steken de bookies er bovendien minder tijd in om zo tot de perfecte quoteringen te komen. Het resultaat? Verrassend veel value bij dit soort wedstrijden. Wie durft nu nog te beweren dat deze kleine voetbalcompetities niet zo interessant zijn? 

Voetbalgokken rijk worden methode

8 – Verdiep je in de wereld van de bookmakers

Voor je voetbalweddenschappen ben je afhankelijk van een (online) bookmaker. Beide hebben jullie hetzelfde doel: winst maken, en het liefst zoveel mogelijk. Maar die twee doelen kunnen natuurlijk niet samengaan. Je moet de bookmaker zien te verslaan zodat jij winst maakt en het gokbedrijf met lege handen achterblijft. Als je de bookies wilt verslaan, dan moet je goed weten hoe ze werken. Verdiep je in de wereld van de online wedkantoren zodat je precies weet hoe quoteringen ontstaan en welke informatie relevant is voor de weddenschappen. Wat zij kunnen, kun jij ook. En misschien wel beter. Bookmakers moeten dagelijks voor honderden wedstrijden de statistieken analyseren en het sportnieuws volgen. Jij hoeft je maar op één (of misschien twee of drie) weddenschappen te concentreren. Er is dus een goede kans dat jij een betere inschatting maakt waardoor je de bookies met hun eigen strategie verslaat.

9 – Ga voor een beetje wiskunde en een beetje value betting

Beginnende gokkers vertrouwen voor hun weddenschappen voornamelijk op hun eigen voetbalkennis. Als de ene na de andere weddenschap volgt, worden de statistieken een vast onderdeel van de voorbereiding. De écht succesvolle gokkers gaan nog een stapje verder. Zij pakken hun rekenschrift erbij en gaan aan de slag met een ouderwets staaltje kansberekening. Dit is namelijk dé manier om te bepalen of je een goede weddenschap gevonden hebt. De ene voetbalweddenschap is winstgevender dan de andere. En dan hebben we het niet eens over de hoogte van de quoteringen. Ervaren gokkers zijn op zoek naar iets anders: value. We zeiden eerder al dat er bij kleine voetbalcompetities vaak meer value te vinden is dan bij de populairdere wedstrijden. Value betting is een serieuze zaak. Want aan de hand van berekeningen en percentages kun je goed inschatten om de quoteringen hoger liggen dan de winkansen. Kom je na het bekijken van de statistieken tot de conclusie dat PSV 59% kans heeft om de eerstvolgende wedstrijd te winnen? Na een snelle berekening weet je dat de quoteringen op (100%/59%) 1.69 moeten staan. Biedt de bookie 1.60, dan weet je dat je verder moet zoeken. Staat er 1.75 achter de weddenschap, dan heb je zojuist value gevonden. Het kost wat tijd en moeite om value betting onder de knie te krijgen, maar het loont zich echt. Uiteindelijk haal je met deze strategie gewoon het meest uit je voetbalweddenschappen. Heb je voldoende kennis opgedaan in al die jaren dat je het voetbal volgt? En je bereid om je clubliefde opzij te zetten en te luisteren naar je verstand? Dan heb jij misschien wel alle kwaliteiten in huis om succesvol in voetbalgokken te worden. Wie weet wordt die droomvakantie of nieuwe auto dan eindelijk werkelijkheid!

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers