Speluitleg
02/12/2019 5.118 weergaven

Hoe werkt wedden op correcte score?

Voetbalwedstrijden kunnen alle kanten opgaan. Misschien zit je vol verwachting klaar voor de wedstrijd, maar komen beide clubs helaas niet veel verder dan een beetje rondtikken. Een saai 0-0 dreigt. Vervelend, want natuurlijk wil je doelpunten zien! Gelukkig zijn er ook genoeg duels waarin er vol overgave gestreden wordt en de ene na de andere bal in het doelgebied komt. Dit zijn wedstrijden waarbij er zomaar een 3-2 of 2-2 op het scorebord kan komen te staan. Heb jij wel een idee hoe de match gaan verlopen en welke eindstand die 90 minuten voetbal oplevert? Ga dan voor een correcte score weddenschap en profiteer meteen van hoge quoteringen.  

Voorspel met een correcte score weddenschap welke eindstand op het scorebord komt

Bij een correcte score weddenschap is de opdracht simpel. Je moet namelijk precies voorspellen met welke eindstand de teams uiteindelijk het veld aflopen. Een eventuele verlenging in de knock-outfase van het EK of de Champions League telt niet mee. De bookmakers kijken alleen naar de reguliere speeltijd en de blessuretijd. Zodra dat voorbij is, is de weddenschap afgelopen en wordt de balans opgemaakt. De correcte score weddenschap heeft in essentie veel gemeen met de populaire 1x2 weddenschap. Bij beide moet je namelijk een duidelijk beeld hebben van de winkansen van de clubs. Alleen is een correcte score weddenschap veel lastiger om te winnen. Als je ervan overtuigd bent dat Ajax de drie punten binnensleept bij het Eredivisie-duel tegen Groningen, ben je er nog niet. Want wordt het 2-0, 2-1 of misschien zelfs 3-0? Eén doelpunt kan al het verschil zijn tussen een winnende en een verloren weddenschap. Je neemt dus heel wat risico, maar de hoge quoteringen maken dat snel goed. 

Beste bookmakers voor correcte score weddenschappen:

Er kan veel misgaan bij deze weddenschap…

Bij de ene weddenschap kan er meer misgaan dan bij de andere. De correcte score is echt zo’n weddenschap waarbij een verkeerde inschatting op de loer ligt. Hierdoor blijft de wedstrijd vaak tot de laatste minuut spannend. Stel je zet je geld in op El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona. De Koninklijke uit Madrid speelt in eigen huis, en dankzij dat thuisvoordeel verwacht je dat de wedstrijd in een 2-1 eindigt. De clubs gaan lange tijd gelijkop, maar in de 70e minuut is daar dan toch het gejuich in het stadion: Real komt met 2-1 aan de leiding. Vanaf dat moment is het nagelbijten, zeker op de momenten dat een speler doorbreekt of een goede pass geeft. Er mág niet meer gescoord worden, niet door Barcelona en niet door Real. Als dat vierde doelpunt van de wedstrijd er toch komt, verliest u direct. Het is net een goal te veel en dat kun je je bij de correcte score weddenschap niet permitteren. Het draait echt om precisie. Alleen met een perfecte inschatting komt dat mooie winstbedrag jouw kant op. 

...Maar weddenschappen met correcte score bezorgen je wél hoge quoteringen!

De correcte score weddenschap is natuurlijk vrij risicovol. Maar als je de quoteringen ziet, begrijp je meteen waarom veel voetbalwedders dat risico toch graag nemen. De correcte score is een gedetailleerde variant op de 1x2 weddenschap. Als het op quoteringen aankomt, zijn deze twee wedtypes dan ook mooi met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar de Premier League wedstrijd tussen Burnley en Crystal Palace (seizoen 2019/2020). Bookmaker Toto zet de quoteringen bij een 1x2 weddenschap op 2.16 (1), 3.30 (x) en 3.55 (2). Burnley is dus favoriet, al ligt dat vooral aan het thuisvoordeel. In de stand staat Burnley op dat moment namelijk maar drie punten voor op Crystal Palace. De clubs zijn aan elkaar gewaagd, de vraag is alleen hoe die verhouding zich vertaalt in de wedstrijd. Een kleine overwinning voor Burnley is reëel, maar een gelijkspel is absoluut niet uit te sluiten. Met de informatie op zak laat Toto de volgende quoteringen zien bij de correcte score weddenschappen:

  • 0-0: quotering van 7.85
  • 1-0: quotering van 6.20
  • 2-0: quotering van 8.60
  • 2-1: quotering van 8.20
  • 1-1: quotering van 5.40
  • 0-1: quotering van 8.30

Deze wedstrijd tussen Burnley en Crystal Palace laat duidelijk zien hoe verschillend de bookmakers de 1x2 weddenschap en correcte score inschatten. Met het voorspellen van de correcte eindstand kun je zeker twee keer zoveel winst maken dan wanneer je alleen de winnaar aanwijst. Heb je er vertrouwen in dat Burnley of Crystal Palace de wedstrijd met meer doelpunten verschil wint, dan lopen de quoteringen alleen maar verder op. Al moet je je afvragen of je dan nog een goede kans hebt om de weddenschap te winnen. 

Zelfs met een lage inzet maak je gewoon winst

Door het grote risico lijkt het misschien alsof de correcte score weddenschap alleen geschikt is voor de doorgewinterde voetbalwedder. Toch valt dat wel mee. Als je maar weinig ervaring hebt met voetbalgokken en niet heel zeker van je zaak bent, kun je bij deze weddenschap heel gemakkelijk kiezen voor een wat lagere inzet. Zelfs met een inzet van slechts 1 euro maak je bij de wedstrijd tussen Burnley en Crystal Palace heel wat winst. Oké, misschien is een winstbedrag van 6 of 7 euro niet helemaal wat je in gedachten had toen je begon met voetbalwedden. Maar het verzesvoudigen van de inzet betekent gewoon dat je erg goed bezig bent. Je profiteert dus van de hoge quoteringen, terwijl je dankzij de lagere inzet het risico enigszins beperkt. Wil je écht een klapper maken, dan moet de inzet natuurlijk wel een stukje omhoog. Op dat moment wordt het ook essentieel dat je je goed op de wedstrijd voorbereidt. Eén doelpunt te veel of te weinig is al funest. Met de juiste voorbereiding voorkom je dat je een weddenschap aangaat die bij voorbaat al gedoemd is te mislukken.

Statistieken vormen de basis van de correcte score weddenschap

Voetbalwedders zijn onder te verdelen in twee groepen. De ene groep wedt vooral op gevoel en vertrouwt daarbij op de eigen voetbalkennis. De andere groep bereidt zich juist minutieus voor via de actuele voetbalstatistieken die op het platform van de bookmaker staan. Bij een 1x2 weddenschap kom je nog weleens goed weg als je puur op gevoel wedt. Dat is bij de correcte score weddenschap wel anders. Wedden op gevoel is simpelweg te risicovol. Je hebt feiten nodig, alleen zo kun je vol vertrouwen de wedstrijd ingaan. Bij de statistieken let je vooral op het doelsaldo van de clubs. Weten de ploegen makkelijk te scoren en hoe zijn de laatste onderlinge wedstrijden verlopen? Leg daarnaast van beide teams de eindstanden van alle wedstrijden van het laatste seizoen naast elkaar. Misschien kom je er wel achter dat de thuisspelende club vaak genoegen neemt met een 1-0 overwinning. Of wellicht laten ze zich flink opzwepen door het publiek en komen ze in het eigen stadion gemakkelijk twee of drie keer tot scoren. Vergeet niet om rekening te houden met het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden. Alleen dan krijg je echt een goed beeld van wat er te gebeuren staat.

Live wedden op correcte score vergroot je winkans

Als de scheidsrechter het beginsignaal geeft en de spelers de eerste meters op het veld afleggen, kan er nog van alles gebeuren. Zelfs met een minutieuze voorbereiding kun je niet voorkomen dat er diep in de tweede helft nog een extra doelpunt valt. Wat dat betreft is een live weddenschap ideaal voor iedereen die graag de correcte score voorspelt. Combineer de correcte score weddenschap met de 79e minuut strategie en je ziet je winkansen meteen stijgen. Deze strategie is er namelijk op gericht dat je rustig afwacht om te kijken hoe de wedstrijd zich ontvouwt. Pas in het laatste kwartier kom je in actie. Staat het 0-0 en zit er weinig vaart meer in de wedstrijd? Grote kans dat er niets aan de stand verandert. Als je een 0-0 eindstand aankruist en je wedbriefje bij de bookmaker inlevert, kun je de correcte score weddenschap zomaar winnen. En ook nu zijn de quoteringen hoger dan wanneer je in deze fase van de wedstrijd een 1x2 weddenschap aangaat. Live wedden geeft je een grotere kans om te winnen dan pre-match wedden. Dat geldt zeker voor zo’n lastige weddenschap als de correcte score. Bij een pre-match weddenschap kun je niets meer aanpassen als je een 1-0 voor de thuisclub voorspelt en de tegenstander na 10 minuten al voor komt te staan. De weddenschap is over; je bent de inzet kwijt. Met live wedden op de correcte score heb je dat probleem niet. Je kunt namelijk direct inspelen op de situatie op het veld.

Zo houd je meer controle over je correcte score weddenschap

Live wedden helpt je om het risico van de correcte score weddenschap enigszins te beperken. Maar er zijn ook andere manieren om wat meer controle te houden. Richt je bij de correcte score bijvoorbeeld alleen op de eerste of tweede helft. Het is nu eenmaal makkelijker om te voorspellen wat er in 45 minuten gebeurt dan in 90 minuten. Daarnaast zijn er ook bookmakers die regelmatig acties hebben lopen waarbij je met een 0-0 eindstand de inzet terugkrijgt. Op deze manier bouw je een extra zekerheidje in. En dat is hard nodig bij die lastige maar winstgevende correcte score weddenschap.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Beginners handleiding

Speluitleg
01/01/2013

Wat is Draw No Bet?

Speluitleg
13/05/2019

Wat is live wedden op voetbal?

Speluitleg
22/02/2015

De beste Online Bookmakers