Wedden op het aantal corners in een voetbalwedstrijd

Details
Geplaatst op: 13 mrt 2020
In categorie: Speluitleg
Gelezen: 2142 keer
Dit artikel delen:

Als er een corner wordt gegeven, stijgt toch even de spanning in het stadion. Een goed geplaatste bal kan er zomaar voor zorgen dat er een doelpunt volgt. Maar er zijn ook genoeg afzwaaiers die totaal niet kansrijk zijn. Of de bal kansrijk is of niet, doet er niet toe als je gaat wedden op corners. Jij bent geïnteresseerd in heel andere zaken. Want hoeveel van die hoekschoppen krijgen we tijdens de wedstrijd eigenlijk te zien? En welke club krijgt de eerste corner van de match toegewezen? Vergeet de doelpunten waar je normaal gesproken op wedt en richt je eens op de vier hoeken van het veld. Cornerweddenschappen zijn namelijk boeiender dan je misschien verwacht. 

Een bal over de doellijn levert een corner op

Tijdens een voetbalwedstrijd zijn alle ogen gericht op het strafschopgebied. Een speler die dat gebied bereikt, is meteen behoorlijk gevaarlijk. Eén goed gerichte bal en de keeper moet flink aan de slag om een doelpunt te voorkomen. Een elftal dat koers zet richting het doel, bereikt dat strafschopgebied natuurlijk lang niet altijd. De tegenstander doet er alles aan om een goede pass te onderscheppen of om een speler op zo’n manier klem te zetten dat hij de bal kan afpakken. Maar dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Soms is er geen andere uitweg dan de bal weg te trappen, waarna deze over de achterlijn belandt. Hiermee is een gevaarlijke situatie onderbroken, al dient zich meteen een nieuwe situatie aan. Want wanneer de verdedigende ploeg de bal over de eigen achterlijn schiet, kent de scheidsrechter een hoekschop toe aan de tegenstander. Het maakt niet of die bal over de grond of door de lucht achter de doellijn belandt. Ook is het niet van belang of de bal bewust over de achterlijn wordt getikt of dat deze toevallig via een uitgestoken been van richting wordt veranderd. Zodra de bal via een speler van de verdedigende club over de eigen achterlijn komt, is het tijd voor een hoekschop. 

Komen er meer of minder corners dan de gestelde norm?

Als je in alle rust naar het voetbal zit te kijken, sta je er niet bij stil hoeveel corners een wedstrijd eigenlijk bevat. Toch zijn dit er wellicht meer dan je denkt. In de Eredivisie komt het gemiddelde per wedstrijd gemakkelijk boven de tien uit. De Nederlandse competitie is hiermee geen uitzondering. Ook in de Bundesliga, Premier League, Ligue 1 en Serie A ligt het gemiddelde ergens rond de tien corners per wedstrijd. Dat gemiddelde zegt natuurlijk niets over de wedstrijd waar jij je pijlen op richt. Het kan zomaar zijn dat het totale aantal blijft steken op zes of zeven en dat er dus er relatief weinig hoekschoppen te zien zijn. Vooral wedstrijden waar vanaf de eerste minuut weinig leven in zit, kunnen flink onder het gemiddelde duiken. Zet je je geld in op een duel waarbij er veel op het spel staat en er dus hard gestreden wordt, dan neemt het aantal corners snel toe.

Het is natuurlijk bijna onmogelijk om het exacte aantal hoekschoppen in een wedstrijd te voorspellen. Zelfs als je je tot in het kleinste detail op de wedstrijd voorbereidt, is het moeilijk om te zeggen of er negen of toch tien keer een corner komt. Gelukkig hoef je zover ook niet te gaan. De hoekschappenmarkt bestaat voornamelijk uit over/under weddenschappen, wat het risico flink indamt. Bovendien bepaal je zelf op welke norm je richt. Met ‘meer dan 8.5 corners’ heb je bij veel wedstrijden gewoon een hoge winkans. Dat laat het gemiddelde van de competities wel zien. Met ‘meer dan 12.5’ of ‘meer dan 13.5’ schroef je het risico flink op, al is het zeker niet onmogelijk dat zo’n voorspelling uitkomt. Op dat moment profiteer je meteen van hoge quoteringen. 

De hoekschoppenmarkt biedt volop mogelijkheden

Een over/under weddenschap is waarschijnlijk het eerste dat je ziet wanneer je wilt wedden op corners. Maar als je de lijst met weddenschappen verder doorspit, ontdek je al snel er meer opties zijn. Zo kun je bijvoorbeeld geld inzetten op de club die de eerste hoekschop van de wedstrijd mag nemen. Deze weddenschap heeft een winkans van maar liefst 50%. Daar staat wel tegenover dat winnen vaak een kwestie is van geluk hebben. Datzelfde geldt voor die andere populaire optie in de hoekschoppenmarkt. Bij veel wedstrijden kun je namelijk aangeven of er een even of een oneven aantal corners wordt gegeven. Na elke genomen hoekschop neemt de spanning weer toe. Komt er nog eentje bij waardoor je op verlies staat of brengt een last-minute corner jou alsnog de overwinning? Vertrouw je liever op een degelijke voorbereiding, dan kun je ook inzetten op het team dat de meeste hoekschoppen binnensleept. Of ga voor een cornerweddenschap gecombineerd met een handicap. Dit kan zomaar een positieve invloed hebben op de quoteringen. 

De statistieken helpen je op weg bij een cornerweddenschap

Zelfs als je zelden voetbalweddenschappen plaatst, heb je vast weleens geld ingezet op de winnaar of de correcte score. Al was het maar tijdens die spannende periode van een EK of WK voetbal. Over het aantal corners denk je misschien minder goed na. Toch vraagt deze weddenschap om eenzelfde soort voorbereiding dan een 1×2 of correcte score weddenschap. Op deze manier vergroot je je winkansen aanzienlijk.

Bij een cornerweddenschap ligt je voornaamste focus op de speelstijl van de teams. Proberen de teams de tegenstander op alle mogelijke manieren af te troeven of doen ze er juist alles aan om het spel lang door te laten gaan? Er lopen genoeg spelers op de voetbalvelden rond die proberen om een hoekschop te forceren, simpelweg door de bal tegen de directe tegenstander aan te schieten. Anderen zetten alles op alles om zich uit een lastige situatie te werken, en zij spelen de bal dus liever terug naar een teamgenoot dan dat ze bewust voor een corner gaan. Het helpt dus als je weet hoe de spelers van beide teams zich op het veld gedragen. Kijk daarnaast ook naar de elftallen als geheel. Opereren zij voornamelijk op het middenveld om van daaruit keer op keer de perfecte aanval op te bouwen of laten ze zich graag terugzakken zodat de tegenstander de wedstrijd kan dicteren? Een elftal dat defensief speelt, zal niet heel veel corners achter zijn naam krijgen. Zoeken ze fanatiek de aanval op, dan neemt het aantal hoekschoppen juist snel toe. Wil je wedden op corners, begin dan vooral met een analyse van de speelstijl. Combineer dit met de vraag hoeveel er op het spel staat (een derby tussen twee aartsrivalen vraagt gewoon om een felle strijd met veel corners), en je kunt vol vertrouwen inzetten. 

Ga altijd op zoek naar de balans tussen risico en winst

Met een goede voorbereiding kun je redelijk inschatten of er veel of weinig corners gaan komen. Maar of het er meer worden dan 11.5 of dat er zelfs meer komen dan 12.5? Dat blijft enigszins onvoorspelbaar. Die onvoorspelbaarheid heeft natuurlijk wel invloed op de quoteringen. Met ‘meer dan 13.5 corners’ kun je zomaar op een quotering uitkomen van 4.60, terwijl ‘meer dan 10.5 corners’ op een waarde van 1.87 blijft steken. Laat je echter niet verleiden door weddenschappen met te hoge quoteringen, want de kans is groot dat je inzet verloren gaat.

Nu we het toch over quoteringen hebben… door de onvoorspelbaarheid van de hoekschoppenmarkt is het verstandig om je te richten op weddenschappen die tussen de 1.50 en 2.00 keer de inzet opleveren. De spanning van de cornerweddenschap blijft, terwijl je ook een reële kans houdt om te winnen. Een slimme voetbalwedder weet nu eenmaal de perfecte balans te vinden tussen risico en winst. Met zo’n cornerweddenschap zit dat wel goed.

Richt je live op de hoekschoppen die komen gaan

Bij het wedden op voetbal sta je altijd weer voor die ene vraag: wordt een pre-match weddenschap of toch een live weddenschap. Inzetten op corners is heel geschikt voor liefhebbers van live wedden. Al vraagt zo’n live weddenschap wel om een iets andere aanpak. Natuurlijk helpt het als je weet hoe de clubs doorgaans spelen. Alleen is het verloop van de wedstrijd in dit geval veel belangrijker dan de speelstijl. Stel je wedt op een wedstrijd van Tottenham Hotspur en je merkt dat de spelers eigenlijk wel tevreden zijn met die 2-0 voorsprong die ze in de 50e minuut binnenslepen. Vanaf dat moment is het waarschijnlijk gedaan met het aanvallende spel van de Londenaren. De buit lijkt binnen, zeker omdat de tegenstander maar weinig kansen krijgt. Doordat Tottenham de aanval grotendeels staakt, loopt ook het aantal corners terug. Houd daar rekening mee als je gaat wedden op de hoekschoppen die nog komen gaan. 

Een 1-1 in de wedstrijd van Bayern München tegen Werder Bremen brengt dan weer het tegenovergestelde scenario met zich mee. De Münchenaren zijn het aan hun stand verplicht om te winnen, dus is de kans groot dat ze extra druk gaan zetten. Ze komen steeds meer op de speelhelft van de tegenstander om zo alsnog die overwinning binnen te halen. Of die overwinning er nu komt of niet, de toegenomen motivatie om te scoren zorgt sowieso voor extra hoekschoppen.

Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën