Win strategieën
13/06/2019 5.073 weergaven

Inzetten volgens een negatief progressief systeem

Winst maken met voetbalweddenschappen? Het is niet altijd even eenvoudig. Als de tegenpartij in de laatste minuten scoort, gaat dat mooie winstbedrag gewoon verloren. Maar er bestaan systemen waarmee je dit soort verliezen weer goed kunt maken. Aan al deze systemen ligt één idee ten grondslag. Na elke verloren weddenschap verhoog je de inzet namelijk volgens een vaste formule, waardoor een winnende bet alle voorgaande verliezen automatisch corrigeert. In theorie maakt met toepassing van deze systemen wedden op voetbal een winstgevend. Maar er zitten ook meerdere haken en ogen aan. Maak in dit artikel kennis met de vier bekendste negatief progressieve inzetsystemen! 

Inzetten met het Martingale systeem

De Martingale strategie is misschien wel de bekendste van alle negatief progressieve inzetsystemen. Je kan deze strategie prima toepassen bij het wedden op voetbal. Na elke weddenschap die je verliest, volgt er simpelweg een verdubbeling van de inzet. Op deze manier maak je met een opvolgende gewonnen weddenschap je verloren inzet weer goed. Een voorbeeldje van toepassing van het Martingale systeem: Een eerste inzet van 5 euro wordt 10 euro, 20 euro, 40 euro, 80 euro, enzovoorts. Het belangrijk is dat je alleen weddenschappen aangaat met odds van 2.00 of hoger. Als je de single bet met een inzet van 80 euro en odds van 2.50 uiteindelijk weet te winnen, verdien je in één klap 200 euro. Trek daar de totale inzet van (5 + 10 + 20 + 40 + 80) 155 euro vanaf, en je houdt een prima winstbedrag over van 45 euro.

Het systeem van Fibonacci

Het Fibonacci systeem werkt met een iets ingewikkeldere formule, namelijk: 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21. Bij elke weddenschap die je op rij verliest, tel je de vorige inzetten bij elkaar op. Dit is ook een systeem waarbij je theoretisch en in bezit van een grote bankroll altijd je geld terug verdient bij een eventueel verloren weddenschap. Van 5 euro ga je naar (wederom) 5 euro, 10 euro, 15 euro, 30 euro, enzovoorts. Niet onbelangrijk om te vermelden: de Fibonacci strategie is alleen bedoeld voor het wedden op een gelijkspel. Bovendien werkt het systeem alleen bij odds van minimaal 2.618. Je zult dus wel kritisch moeten zoeken en kijken naar een geschikte voetbalweddenschap om deze strategie bij wedden op voetbal te kunnen toepassen.

Het complexe Labouchere systeem

Zijn het Martingale en Fibonacci systeem te eenvoudig voor je en ben je opzoek naar een complexere voetbalwedden strategie? Dan past het Labouchere systeem voor wedden op voetbal misschien wel bij je. Je begint met een serie opeenvolgende getallen. Wij gaan voor het gemak uit van 1 – 2 - 3 – 4, maar je kunt de serie zo lang maken als je zelf wilt. Voor de inzet kijk je naar de buitenste twee getallen. In dit geval begin je dus met (1 + 4) 5 euro. Bij een winnende weddenschappen streep je de getallen weg uit de lijst en richt je je voor de volgende inzet op de overgebleven getallen (2 + 3). Was er geen winst? In dat geval zet je de verloren inzet achteraan de lijst. Je speelt nu verder met de serie 1 – 2 – 3 – 4 – 5. Pas als alle getallen zijn weggestreept, is de cyclus klaar. 

Eenvoudig maar effectief: het d’Alembert systeem

Wie wilt wedden op voetbal met het d’Alembert systeem en deze bekijkt, ontdekt meteen de vele overeenkomsten met de eerder besproken Martingale strategie. Het verschil bij het d'Alembert systeem is alleen dat de inzet nu minder snel oploopt. Je neemt als het ware wat extra gas terug met dit systeem, maar speelt tegelijkertijd ook met iets minder risico. Na een verloren weddenschap tel je namelijk de oorspronkelijke inzet op bij de vorige inzet. Van 5 euro gaan we dus naar 10, 15, 20, 25 en 30 euro. Het systeem is simpel, maar zeker effectief. 

Hét grote risico van deze inzetsystemen

Een negatief progressief inzetsysteem lijkt in theorie zo mooi. Je kunt je dus afvragen waarom niet elke gokker hiermee aan de slag gaat. Want iedereen wil winst maken en het liefst met zoveel mogelijk zekerheden, toch? De reden waarom veel gokkers voorzichtig zijn met deze inzetsystemen, is dat er ook weldegelijk risico’s aan kleven. Wanneer je veel weddenschappen op rij verliest, krijg je namelijk vanzelf te maken met de limiet van je gokbudget (of die van de bookmaker). En wanneer dit het geval is, dan zit je pas echt in de problemen. Speel dus bij een veilige bookmaker met hoge inzetlimieten en denk altijd eerst goed na of zo’n inzetsysteem wat voor je is voordat je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat.

Verbreed je kennis met deze artikelen

79e minuut strategie

Win strategieën
13/05/2019

Bankroll management bij voetbal wedden

Win strategieën
15/04/2016

Gokken op voetbal volgens het taartmodel

Win strategieën
15/08/2016

Gegarandeerd winst met Surebets

Win strategieën
21/04/2014

De beste Online Bookmakers