Wedden op competities
12/07/20193.338 weergaven

Wedden op Jupiler Pro League (België)

Nederland had lange tijd de Jupiler League. Ook in het Belgische voetbal is dit een bekende naam, alleen dan voor de hoogste divisie van het land. Al jarenlang strijden de 16 beste clubs om het kampioenschap in de Jupiler Pro League. Naast deze sponsornaam heeft de competitie natuurlijk ook een officiële naam: de Eerste Klasse A. Deze voetbalcompetitie met clubs als Standard Luik en Club Brugge is zeker interessant voor gokkers. Het Belgische voetbal is de laatste jaren namelijk flink gestegen in populariteit én kwaliteit. Kijk dus eens over de grens en verplaats je aandacht naar de Jupiler Pro League.

Eerste Klasse A: al 125 jaar strijden om de titel

Er zijn veel grote voetbalcompetities op het Europese vasteland. Maar er is er niet één zo oud als de Eerste Klasse A. Deze voetbalcompetitie startte in seizoen 1895/1896. Voetbalfans kunnen dus al zo’n 125 jaar genieten van de strijd om het Belgische kampioenschap.De grote clubs uit die eerste seizoenen zijn inmiddels uit de Eerste Klasse A verdwenen. Geen FC Liégeois of Racing Club Brussel meer, maar wel bekende namen als KRC Genk, Club Brugge, RSC Anderlecht, Standard Luik en KAA Gent. Hiermee hebben we ook meteen de grote kampioenen van de afgelopen jaren genoemd. Een deel van deze clubs zien we terug in Europa, zowel in de Champions League als in Europa League. Om het überhaupt tot Europees voetbal te schoppen, moeten de clubs eerste presteren in de Jupiler Pro League. Pas aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld, maar toch is deze hoogste divisie van het Belgische voetbal al vanaf de eerste wedstrijd spannend.

Een eigenzinnige competitie met 30 speelrondes en extra play-offs

Wanneer je gaat wedden op de Jupiler Pro League, kijk je misschien direct naar de bekende namen. Toch is er meer dan alleen Club Brugge of KRC Genk. Er doen namelijk 16 clubs mee, die tegen elke tegenstander een uit- en thuiswedstrijd spelen. Na 30 speelrondes is het tijd om de kampioen te huldigen. Tenminste, dat zou je denken.Onder zuiderburen pakken het wat anders dan de rest van Europa (en zelfs de rest van de wereld). België is namelijk één van de weinige landen die de voetbalcompetitie opdeelt in twee delen. Na deze 30 reguliere competitiewedstrijden wordt de eerste balans opgemaakt. De nummers 1 tot en met 6 komen terecht in play-off 1, ook wel de kampioensronde genoemd. De nummers 7 tot en met 15 mogen zich verder gaan bewijzen in play-off 2. Voor de hekkensluiter wacht degradatie naar de Eerste Klasse B.Er valt veel te winnen en te verliezen tijdens deze play-offs. Vooral in de kampioenschapspoule kan het alle kanten op. Er zijn 10 extra wedstrijden te spelen en dat betekent dat er nog 30 punten te verdienen zijn. Het is niet makkelijk om dat maximum van 30 punten binnen te slepen. De kampioenschapspoule bestaat enkel uit topclubs, en dat levert mooie en vooral spannende duels op. Aan het einde van het seizoen hoort de Jupiler Pro League echt op je lijstje met favoriete competities te staan. De clubs beginnen overigens niet op nul als ze aan de kampioenschapsronde beginnen. Het puntenaantal uit de 30 reguliere speelrondes wordt gehalveerd, en dat mogen ze vervolgens meenemen naar de volgende fase. Wie na de kampioenschapsronde de meeste punten heeft, wint de landstitel én een ticket voor de groepsfase van de Champions League. In play-off 2 is er een heel andere strijd gaande. De club die daar als winnaar uit de bus komt, mag door naar de derde kwalificatieronde van de Europa League. En dat is natuurlijk een mooie prijs voor een elftal dat zes andere clubs voor zich moet laten in de competitie. De elftallen in play-off 2 starten wel vanaf nul, waardoor de strijd om dat ticket helemaal open ligt.

Wedden op de wekelijkse competitiewedstrijden

Het Belgische systeem is misschien wat ingewikkeld, maar daar merk je weinig van als je gaat wedden op de wekelijkse competitiewedstrijden. En die wedstrijden starten vroeg in het seizoen. Eind juli, midden in de zomer, staan de eerste voetbalmatches alweer op het programma. Vanaf dat moment kun je bijna elke week gaan wedden op de Eerste Klasse A. De reguliere competitie eindigt elk jaar in maart. Daarna is het tijd voor die extra spannende fase.Bij de bookmakers heeft de Eerste Klasse A een vaste plek veroverd. Bij elke competitiewedstrijd zijn er tientallen weddenschappen om uit te kiezen. Daartussen zitten natuurlijk alle bekende wedopties, zoals over/under, 1x2, even/oneven, Both Teams to Score, Draw No Bet, Asian Handicap en ga zo maar door. Ook spelersweddenschappen zijn er volop te vinden. Wed live op de volgende doelpuntenmaker of zet je geld in op de speler met de meeste assists. Er is genoeg keuze zodat de Jupiler Pro League week in week uit interessant blijft. Weet jij al waar jij je geld op in gaat zetten?

Nog meer weddenschappen voor een extra spannend seizoen

Het voetbalseizoen is lang in België. De Jupiler Pro League start in juli, maar het duurt nog tot mei voordat de landstitel wordt vergeven. In al die maanden is er natuurlijk genoeg tijd voor extra weddenschappen. Want als je fan bent van de Jupiler Pro League, dan houdt het zeker niet op bij de wekelijkse competitiewedstrijden.Je maakt het voetbalseizoen van de Eerste Klasse A nog spannender door de topscorer te voorspellen. Hoe eerder je erbij bent, hoe hoger de winst gaat zijn als je uiteindelijk gelijk hebt. Heb je al een favoriet voor de landstitel, wacht dan zeker niet te lang met inzetten. Zelfs als de kampioensronde nog ver weg is, kun je al een voorspelling doorgeven. En dat kan behoorlijk winstgevend zijn. Kun je trouwen geen genoeg krijgen van het Belgische voetbal? Veel bookmakers bieden nog meer competities en toernooien om op te voetbalwedden. Zet je geld dus ook eens in op de Eerste Klasse B of ga voor een weddenschap in de Croky Cup, oftewel de Beker van België.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Wedden op Champions League

Wedden op competities
18/06/2017

Wedden op Europa League

Wedden op competities
14/06/2019

Wedden op Bundesliga

Wedden op competities
08/05/2019

Wedden op Eredivisie

Wedden op competities
18/06/2019

De beste Online Bookmakers