Algemeen
24/03/2020 3.565 weergaven

Odds vergelijken: hoe werkt dat precies?

odds (of ‘quoteringen’, zoals je wilt) vormen een belangrijke factor in de wereld van het voetbalwedden. Zonder deze getallen is het immers onmogelijk om een weddenschap op waarde te schatten. En als er geen odds zouden bestaan, dan zou elke voetbalweddenschap evenveel opleveren. Aangezien quoteringen zo extreem belangrijk zijn, is het verstandig om hier extra aandacht aan te besteden. Dat doe je door te vergelijken. Zo’n vergelijkend warenonderzoek helpt je steeds weer aan de hoogst mogelijke winst.   

Vergelijken, is dat echt nodig?

Je zoekt een mooie voetbalwedstrijd uit om op te wedden. De Eredivisie, Primera División of de Europa League: het maakt niet uit waar je interesse naar uitgaat. Zodra je de perfecte wedstrijd hebt gevonden, is het tijd om de statistieken en de vele wedopties door te spitten. Want waarmee kun je winst maken en hoe groot zijn de risico’s? Met zo’n gedegen voorbereiding heb je al een belangrijke stap gezet richting een mooie, kansrijke weddenschap. Je kunt je dus afvragen of het nog nodig is om daarnaast bezig te gaan met het vergelijken van quoteringen. Doe je het liefst zo min mogelijk moeite en is winst maken maar een bijzaak, dan kun je deze stap gerust overslaan. Maar haal je graag het maximale uit je voetbalweddenschappen en wil je geen geld mislopen? In dat geval is het absoluut slim om bij elke weddenschap de odds te vergelijken. Elke bookmaker maakt namelijk een eigen inschatting van de wedstrijd en dat levert automatisch verschillen in quoteringen op. Het is natuurlijk zonde als je geld laat liggen, simpelweg omdat jouw bookmaker dit keer minder gul is dan de concurrenten.

Zo ontstaan verschillen in quoteringen

Bookmakers zijn de hele dag bezig met het analyseren van allerlei statistieken. Van elke wedstrijd wordt gekeken hoe goed de teams in vorm zijn, hoe ze zich qua niveau tot elkaar verhouden enzovoort. Vervolgens is het tijd om weddenschap voor weddenschap te kijken. Hoe groot is bijvoorbeeld de kans dat de wedstrijd meer dan 2.5 doelpunten oplevert? Een minutieuze analyse van de statistieken levert per weddenschap een percentage op. Dit percentage geeft de kans aan dat iets daadwerkelijk gebeurt. Voordat de bookmakers het kanspercentage om kunnen zetten in odds, worden er eerst nog andere zaken bekeken. Zo speelt de populariteit van een weddenschap vaak een rol, en soms wordt er ook met een schuin oog naar de concurrentie gekeken. Maar de allerbelangrijkste factor is toch wel de winstmarge. Bookmaker halen hun winst voor een groot deel uit de marge die in de quoteringen verwerkt zit. Deze winstmarge zorgt ervoor dat weddenschappen net iets lagere odds krijgen toegewezen dan dat je puur op basis van de statistieken mag verwachten. Dat kleine verschil is winst voor de bookmaker. Het belangrijkste dat je moet onthouden is dat elke bookmaker zijn eigen standaard winstmarge hanteert. De een werkt misschien met een percentage van 5%, terwijl de ander vasthoudt aan een percentage van 7%. Hoewel dat geen enorm verschil is, heeft dat toch invloed op de quoteringen die achter de weddenschappen staan. Datzelfde geldt voor de net iets andere inschattingen die de bookmakers vaak maken van de wedstrijd. Als de ene bookmaker Ajax een winkans toedicht van 39% en de andere gaat voor 41%, dan zie je dit verschil direct terug in de quoteringen. Verwacht niet dat je met een enkele weddenschap meteen tientallen euro’s extra binnenhaalt als je voor de bookmaker met de hoogste odds gaat. Meestal gaat het om subtiele verschillen, van hooguit enkele tienden van een punt. Toch kan dit op termijn flink wat extra geld opleveren. En zeg nu zelf… waarom zou je genoegen nemen met een quotering van 3.12 als je ergens anders 3.20 kunt krijgen? 

Odds vergelijken voordat je een spelersaccount aanmaakt

Er zijn twee momenten waarop het slim is om aan het vergelijken te slaan. Het eerste moment is wanneer je op zoek gaat naar een bookmaker. Natuurlijk, de quoteringen verschillen per wedstrijd en weddenschap. Daardoor is het onmogelijk om te zeggen dat één bookmaker altijd het hoogst inzet en een andere bookmaker altijd het laagst. Zo werkt het gewoon niet in de wereld van het voetbalwedden. Maar de winstmarge die een bookmaker bij de weddenschappen hanteert, is wel standaard hetzelfde percentage. Daardoor kun je best iets zeggen over de algemene trend. Er zijn online wedkantoren die meestal in de bovenkant van de markt opereren, maar er zijn ook bedrijven die de zelden boven het gemiddelde uitkomen. Die kennis kun je natuurlijk goed gebruiken wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe bookmaker. Het feit dat er geen duidelijk naam naar boven komt wanneer je op zoek gaat naar de bookmaker met de hoogste quoteringen, stelt je meteen voor een klein probleem. Want met welke bookmaker moet je nu in zee gaan? Wie graag weddenschap na weddenschap profiteert van hoge quoteringen, doet er goed aan om vooraf wat onderzoek te doen. Maak een lijstje met competities, clubs en weddenschappen waar je graag voor kiest en kijk gewoon eens naar wat er op de verschillende gokplatforms geboden wordt. Je merkt dan al snel welke bookmakers voor jou interessant zijn. Het is natuurlijk niet reëel om een account aan te maken bij acht of tien verschillende online wedkantoren. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Dankzij het goede onderzoek dat je hebt gedaan, is het meer dan voldoende om bij twee of drie bookmakers een account aan te maken.

Elke voetbalweddenschap vraagt om een vergelijking

Heb je meerdere spelersaccounts tot je beschikking, dan betekent dat maar één ding. Je hebt namelijk keuze bij elke weddenschap die je aangaat. Zorg dat je ook echt gebruikmaakt van die keuzevrijheid. Je hebt niet voor niets een account bij meerdere bookmakers gecreëerd! Odds vergelijken houdt in dat je pas geld inzet zodra je de beste deal hebt gevonden. Het is helemaal niet moeilijk om te doen, maar het vergt wel discipline. Het is ongetwijfeld erg verleidelijk om meteen je wedbriefje in te vullen wanneer je een interessante weddenschap spot. Dat geldt zeker voor dagen waarop de druk toeneemt en je niet heel veel tijd meer hebt om je weddenschap te plaatsen. Toch moet je gedisciplineerd genoeg zijn om steeds weer dat moment te pakken en eventjes rustig te gaan vergelijken. Hiermee bedoelen we niets anders dan dat je de quoteringen controleert van alle bookmakers waarbij je een account hebt. Het wedkantoor met het beste bod is het wedkantoor waar je je weddenschap plaatst. Tenminste, als het op deze ene wedstrijd aankomt. Want bij de volgende voetbalwedstrijd is wedden bij een andere bookmaker misschien toch winstgevender. 

Vergelijken van live én pre-match quoteringen

Bookmakers zitten niet stil. Zodra er maar iets verandert waardoor een kanspercentage stijgt of daalt, veranderen ook de quoteringen. Bij pre-match weddenschappen valt het tempo waarin de quoteringen veranderen wel mee. Sterker nog, het kan zomaar gebeuren dat dezelfde waarde dag in dag uit achter de weddenschap blijft staan. Dit geeft je natuurlijk meer dan voldoende tijd om te vergelijken. Live weddenschappen zijn een ander verhaal. De quoteringen veranderen vrijwel continu, zeker als er veel actie op het veld is. Doordat de getallen steeds verspringen, moet je ook constant opletten wat er bij de verschillende bookmakers gebeurt. Zodra je definitief actie gaat ondernemen, wil je wel dat de hoogst mogelijke quoteringen op je wedbriefje staan. Dat lukt alleen als je er bovenop zit en goed weet wat er op alle gokplatforms gebeurt. Het is behoorlijk intensief om het deze manier bezig te zijn met live wedden, maar het loont zich wel. Aan het eind van de wedstrijd weet je dat je het maximale uit de weddenschap hebt gesleept.

Maak kennis met de odds vergelijker op VoetbalGokken.nl

Vergelijken is een simpele maar effectieve strategie om je winst te verhogen. Het is niet voor niet dat professionele voetbalwedders standaard gebruikmaken van deze strategie. Ook jij bent inmiddels vast wel overtuigd van het feit dat odds vergelijken erg nuttig is. Maar het kan een behoorlijk tijdrovende taak zijn om altijd de beste quoteringen te zoeken. Gelukkig hoef je dat niet allemaal zelf te doen. Maak je het jezelf graag makkelijk en wil je niet steeds tussen verschillende pagina’s wisselen om zo een goede vergelijking te maken? Maak dan gewoon gebruik van de odds vergelijker op VoetbalGokken.nl. Dankzij deze functie kun je in één oogopslag de hoogste quotering per bookmaker zien en vergelijken. Een ideaal hulpmiddel dus voor al je voetbalweddenschappen. De odds vergelijker kan er ook zomaar voor zorgen dat je interessante weddenschappen spot waar je zelf niet zo snel aan zou denken. Staat de quotering hoog bij een specifieke 1x2 weddenschap, dan kan dit zomaar een reden zijn om je hierin te verdiepen. Sla de pagina met de odds vergelijker van VoetbalGokken.nl dus maar op onder je favorieten. Dit gaat je heel wat extra winst opleveren bij de voetbalweddenschappen die je in de toekomst aangaat.

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers