Wedden op competities
12/07/201915.605 weergaven

Wedden op Wereldkampioenschap voetbal

Het WK voetbal, FIFA World Cup of Coupe du Monde: het zijn allemaal benamingen voor hét belangrijkste voetbaltoernooi ter wereld. Wie het toernooi wint, mag zich vier jaar lang kampioen worden. Dat is natuurlijk een grote eer. Want welk land wil nu niet het beste voetbalelftal ter wereld hebben? Tijdens het WK voetbal draait het zeker niet alleen om de eer. Wanneer het tijd is voor de finale, is daar altijd dat ene shot van de FIFA World Cup. Deze gouden trofee bestaat uit twee figuren die de wereldbol trots omhoog houden. En die trots zullen de voetballers zeker voelen als ze de trofee voor het eerst in hun hand houden. Hoe mooi zo’n gouden trofee ook is, de nationale voetbalbonden kijken vooral met een schuin oog naar die laatste prijs. We hebben het dan over het prijzengeld. Er gaat simpelweg miljoenen om in het WK, en daar kunnen de voetbalbonden weer van profiteren. Er staat dus heel wat op het spel, zowel voor de elftallen als voor de fans. Voor jou als gokker kan het WK voetbal ook heel lucratief zijn. Al is daarvoor wel een goede weddenschap nodig.

Sinds 1930: voetbal van wereldniveau

Voor het eerste officiële WK voetbal moeten we terug naar 1930. Uruguay had de eer om gastland te mogen zijn. Dat niet alleen, want Uruguay mocht zich ook de eerste wereldkampioen noemen. Het WK van 1930 kwam niet volledig uit de lucht vallen. Voor die tijd werden er al intercontinentale toernooien georganiseerd, maar dan als onderdeel van de Olympische Zomerspelen. Sinds 1930 is het WK voetbal een op zichzelf staand toernooi, waar de beste voetballanden en beste spelers ter wereld hopen te schitteren.In de geschiedenis van het WK zijn er al veel grote winnaars geweest. De absolute koplopers (als het gaat om titels) zijn Brazilië, Italië en uiteraard Duitsland. Ook Argentinië, Frankrijk en Uruguay wisten het toernooi vaker dan één keer te winnen. Al is de laatste wereldtitel voor sommige van deze landen alweer een hele tijd geleden. Voor het Nederlands elftal pakt het WK voetbal tot nu toe wat minder goed uit. Ze speelden meerdere finales, maar tot een wereldtitel kwam het nooit. Het is hoog tijd dat daar een keer verandering in komt.

Wedden op de voorrondes: wie kwalificeren zich voor het WK?

Voetballers en fans dromen van een wereldtitel. Toch moet er eerst nog een belangrijke hobbel genomen worden. Elk WK start namelijk met een kwalificatietoernooi.De lijst met voetballanden is lang. Heel lang zelfs, want er zijn meer dan 200 landen aangesloten bij de wereldvoetbalbond FIFA. Via continentale kwalificatietoernooien wordt er uiteindelijk een schifting gemaakt. Sinds 1998 is er op het WK voetbal plek voor 32 landen, maar bij het WK van 2026 gaat dit aantal voor het eerst uitkomen op 48. Of er op het hoofdtoernooi nu plek is voor 32 of 48 landen, er is altijd een kwalificatiereeks nodig. Voor gokkers begint daar het wedden op WK wedstrijden. Een deel van de kwalificatiewedstrijden is namelijk gewoon terug te vinden bij de online bookmakers. Vooral de kwalificatieduels op het Europese continent zijn volop aanwezig bij de bookies. Of misschien heb je wel een idee welke landen zich uiteindelijk plaatsen. Wie zegt dat de WK-pret slechts een maand hoeft te duren? Als gokker en voetballiefhebber kun je met de voorrondes al helemaal toeleven naar het voetbaltoernooi.

Van uitschakelingen tot de grote WK-finale

Het WK kwalificatietoernooi is soms spannend, soms verrassend en soms heel teleurstellend. Toch zijn we de voorrondes snel vergeten als het hoofdtoernooi eenmaal begint. Net zoals alle grote voetbaltoernooien begint het WK met de groepsfase. Bijna altijd is er wel een poule des doods. Twee of drie sterke voetballanden in één poule…wie gaat het redden? In de groepsfase zien we sowieso al de nodige verrassingen. Waar Duitsland in 2014 nog de wereldtitel won, was de groepsfase in 2018 voor die Mannschaft toch echt het eindpunt. Voor gokkers kunnen dit soort uitslagen behoorlijk veel geld opleveren. Je kunt namelijk wedden op losse wedstrijden, maar ook op de landen die de groepsfase overleven. Een goede analyse van het Duitse elftal had je zeker in de juiste richting kunnen brengen. De Duitsers presteerden al langere tijd wat minder, al vertrouwden veel bookmakers toch op het bekende Duitse geluk. Maar dat geluk liet die Mannschaft in de steek. Geen volgende ronde, wel veel enthousiasme bij gokkers die hun voorspelling zagen uitkomen.Via de groepsfase en knock-outfase komen we na een maand voetbal uiteindelijk aan bij de grote finale. De ene wedstrijd is het verschil tussen vier jaar trots de titel dragen en vier jaar balen van een verloren finale. De finale is spannend, al zit de hele knock-outfase vol met interessante duels. Want ben jij er echt zo zeker van dat Spanje wint als Argentinië of Frankrijk de tegenstander is? De grootste voetballanden en spelers ter wereld staan tegenover elkaar. Het is aan jou om geld in te zetten op het team dat wint. Het blijft natuurlijk niet bij de standaard 1x2 weddenschap. Bookmakers doen er alles aan om het wedden op het WK zo boeiend mogelijk te maken. Ga voor een over/under weddenschap, voorspel de correcte eindstand of richt je op de Asian Handicap. Ook de eerste doelpuntenmaker of de speler die de eerste gele kaart van de wedstrijd krijgt, kan geld opleveren. Als je er zeker van bent dat de bal op de penaltystip komt, kun je al helemaal profiteren van hoge quoteringen. Natuurlijk zijn daarnaast populaire opties als Both Teams to Score, Draw No Bet en halftime/fulltime weddenschappen bij elke wedstrijd aanwezig. Wil je het extra spannend maken als je thuis voor de tv naar dé match van de dag zit te kijken, dan mag een live weddenschap niet ontbreken. Veel bookmakers pakken tijdens het kampioenschap bovendien uit met mooie bonusacties. Let daar dus op als je gaat wedden op de vele wedstrijden van het WK.

Wedden op de kampioen…

Je hoeft niet te wachten tot het toernooi begint voordat je kunt gaan wedden op het WK. Zodra het ene kampioenschap voorbij is, richten de bookies zich namelijk alweer op het volgende. En dan gaat het vooral om de mogelijke winnaar. Al bijna vier jaar van tevoren buigen de bookies zich over de vraag welk land de titel binnen gaat slepen. Dat is nog een hele klus, want elk WK zijn er weer heel wat kanshebbers. Wat te denken van landen als Frankrijk, Brazilië, Spanje, Duitsland, Argentinië en Engeland? Of heb je meer vertrouwen in de voetbalkwaliteiten van Portugal, Uruguay of misschien zelfs Nederland?Hoe langer het nog duurt voordat het WK begint, hoe lastiger het voor de bookmakers is om een goede inschatting te maken. Hierdoor valt er in een vroege fase al veel geld te verdienen. Je hebt wel wat geluk nodig, want ook voor jou is het lastig om in een vroege fase al de juiste winnaar aan te wijzen. In drie, twee of zelfs één jaar tijd kan er veel gebeuren. Gelukkig hoef je niet per se zo vroeg in te zetten. Je kunt nog tot de finale van het toernooi wedden op de kampioen. De bookmakers passen de quoteringen voortdurend aan, dus zoek een slim moment uit om deze weddenschap te plaatsen.

…en natuurlijk op de topscorer

Aan het eind van het WK worden er veel prijzen uitgereikt. De kampioen wordt gekroond, maar daarnaast zijn er extra prijzen voor de beste speler, de beste keeper, de beste voetballer onder de 22 jaar én natuurlijk voor de topscorer. De topscorer van het toernooi is ook voor bookmakers belangrijk. Je kunt het hele toernooi lang wedden op de speler die de meeste doelpunten maakt. Dit is wel een weddenschap die extra uitzoekwerk met zich meebrengt. Je moet namelijk niet alleen letten op de kwaliteiten van de voetballer zelf. Zeker, het is belangrijk dat je geld inzet op een speler die veel en gemakkelijk scoort. Maar vergeet daarnaast niet om het hele elftal te bekijken. Het is lastig om die felbegeerde Gouden Schoen binnen te slepen als de ploeg er al in de achtste finales uit ligt. Je moet dus ook naar het speelschema kijken om te bepalen wie de mogelijke topscorer van het toernooi wordt.

Tips voor een succesvolle WK-weddenschap

Aan motivatie zal het niet ontbreken op het wereldkampioenschap voetbal. Spelers hopen samen hun team zo ver mogelijk te komen, het liefst natuurlijk tot in de finale. Maar daarvoor moet alles kloppen, en soms is het hopen dat het lot een beetje helpt.Voor jou als gokker staat er een belangrijke voorbereiding te wachten. Er zijn veel toplanden op het WK, al zijn ze niet allemaal in even goede vorm. Kijk dus niet puur naar de status van een elftal, maar richt je vooral op de prestaties van de laatste maanden. Je ontkomt er daarnaast niet aan om het speelschema te analyseren. . Wanneer Brazilië de tegenstander is in de achtste finales, is de kans kleiner om de volgende ronde te bereiken dan wanneer Chili op het veld staat. Een goede loting en een relatief makkelijke route naar de finale, kan een elftal ver brengen. Mede door VoetbalGokken.nl regelmatig in de gaten te houden blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en actualiteiten omtrent het WK. Zo hebben wij afgelopen jaar via speciale pagina's voor bijvoorbeeld het WK 2018 bezoekers uitgebreid geïnformeerd over het WK voetbaltoernooi.Er staan veel grote voetballanden op het WK. Het is misschien aantrekkelijk om vanaf de eerste wedstrijd te gaan wedden op alle interessante duels. Maar vraag je af of het echt nut heeft om een 1x2 weddenschap aan te gaan als Argentinië het in de groepsfase opneemt tegen een land dat nog nooit de knock-outfase wist te bereiken. Het levert je simpelweg maar weinig winst op. Wed je graag op duels van dit soort grote favorieten, kies dan voor een ander type weddenschap. Zo profiteer je meteen van betere quoteringen.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Wedden op Champions League

Wedden op competities
18/06/2017

Wedden op Europa League

Wedden op competities
14/06/2019

Wedden op Bundesliga

Wedden op competities
08/05/2019

Wedden op Eredivisie

Wedden op competities
18/06/2019

De beste Online Bookmakers